Skip to main content
Kobieta i mężczyzna w kuchni

Makaron z sosem szpinakowym

ikona waga

Kalorie: 409,7 cal

ikona czas

Czas przygotowania: 20 min

Lista zakupów:

  • 40 gram makaronu (najlepiej pełnoziarnisty)
  • 0,5 łyżki oleju rzepakowego
  • 15 gram sera mozzarella
  • 1,5 łyżki śmietany 12%
  • 6 pełnych garści szpinaku
  • Pół czerwonej cebuli
  • 80 g fileta z piersi kurczaka (bez skóry)
Makaron z sosem szpinakowym

Przygotowanie:

Szpinak to doskonałe roślinne źródło żelaza oraz kwasu foliowego. Przygotowaliśmy dziś dla Was przepis na makaron z sosem szpinakowym, który z pewnością zagości w Waszych kuchniach na długo!

  • Ugotuj makaron al dente
  • Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na patelni
  • Pokrój w kostkę kurczaka i dodaj do cebuli
  • Dodaj liście szpinaku (uprzednio umyte i osuszone)
  • Smaż wszystko około 3 minuty i dodaj 1,5 łyżki śmietany
  • Dopraw solą i pieprzem
  • Podawaj z mozzarellą

Smacznego!

To również może Cię zainteresować

Ciasto herbaciane
ikona waga

177 cal

ikona czas

60 min

Ciasto herbaciane

Zobacz przepis

Pesto z natki marchewki
ikona waga

189,3 cal

ikona czas

3 min

Pesto z natki marchewki

Zobacz przepis

Kotleciki drobiowe z kaszą i brokułami
ikona waga

54,6 cal

ikona czas

20 min

Kotleciki drobiowe z kaszą i brokułami

Zobacz przepis