Przygotowanie:
Burak to bardzo dobre źródło żelaza w diecie. Natomiast jarmuż to warzywo niedocenianie, a szkoda. Jarmuż jest źródłem wapnia w dietach wegańskich i wegetariańskich oraz jest bogaty w karotenoidy. Kasza z kolei to źródło błonnika wspomagającego prawidłową pracę jelit oraz witamin z grupy B. Nasza propozycja na obiad to bomba zdrowia i witamin, więc koniecznie wypróbuj ten przepis.
- Przygotuj dużą patelnię lub wok
- Wsyp kaszę na patelnię, zalej ja około ¾ szklanki wody i gotuj do momentu aż będzie al – dente
- Dodaj do kaszy buraka startego na tarce (możesz zetrzeć go na drobnych lub grubych oczkach)
- Pokrój fileta w drobną kostkę i dodaj do kaszy i buraka
- Gotuj całość przez około 10-15 minut
- Pod koniec gotowania dodaj jarmuż
- Przypraw solą i pieprzem do smaku
Smacznego!